dinsdag 14 december 2010

Samen spelen is samen delen

Kerstpakketten
Nu het jaar ten einde loopt zullen velen van ons een kerstpakket krijgen. Een mooi gebaar! Vaak gaat dit gepaard met fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

Echter, ook in Nederland zijn gezinnen die het minder goed hebben; zeg maar gerust dat zij het zwaar hebben. Met name in financieel opzicht. Alle zeilen worden bijgezet voor fijne feestdagen maar het blijft moeilijk. Daar waar sommige Nederlanders tot de Paasdagen de inhoud van hun kerstpakket nuttigen zijn er mensen die op een houtje bijten met de kerst. Die nooit iets extra’s krijgen. Altijd van het minimun leven.

Samen spelen is samen delen.
Een gevleugelde uitspraak op het kinderdagverblijf waar mijn kinderen ooit opgevangen werden. Bedoeld om te voorkomen dat de kindjes elkaar te lijf gingen om een autootje. In het grote mensenleven is het volgens mij niet anders. We zullen elkaar niet meer te lijf gaan. 
We zijn ons bewust van het mijn en dijn. En hoe zit het met ons delen? Wat vinden we ervan dat de één in luxe de kerst doorbrengt en de ander dit niet lukt?

Maak een gebaar; deel! 
Geef je kerstpakket aan een ander. Dit kan door het door te sturen of af te geven bij een Voedselbank bij jou in de buurt.  Door een dergelijke gift beschikbaar te stellen aan de Voedselbank, bent je ervan verzekerd dat het goed terecht komt. Verleden jaar gaf een flink aantal mensen spontaan het door hen ontvangen kerstpakket door aan de Voedselbank. En ook werden door meerdere bedrijven overgebleven pakketten aan de Voedselbank  geschonken.  De Voedselbank, maar vooral haar cliënten, zijn u daarvoor zeer erkentelijk! Zij kunnen daarmee veel mensen verrassen.

Klik op onderstaande link voor adressen bij jou in de buurt 

 Doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten